Traoré zit niet meer in vertrekcentrum, maar kerkopvang

Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college
Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college © RTV Noord
Alfa-collegestudent Rachid Traoré verblijft niet langer in het vertrekcentrum in Ter Apel.
Volgens zijn voetbalclub Achilles 1894 wordt hij momenteel in Groningen opgevangen door INLIA, een kerkelijke organisatie die onder meer hulp biedt aan asielzoekers in nood,
.

Ontbrekende papieren

Traoré moest, volgens eigen lezing, in Ter Apel onverwacht zijn spullen pakken en is op de bus naar het station van Emmen gezet. Van daaruit zou hij het zelf hebben moeten uitzoeken. Wat precies zijn juridische status is op dit moment, is onduidelijk.
Volgens voorzitter Ronald Keen van Achilles 1894, is Troaré op straat gezet, omdat hij niet over de juiste papieren beschikt om te worden uitgezet.

Geen familie in Burkina Faso

Sinds 4 januari verbleef Traoré in Ter Apel, waar hij voorbereid zou worden op uitzetting naar zijn geboorteland Burkina Faso. Vier jaar geleden kwam hij naar Nederland. Zijn beide ouders zijn in het West-Afrikaanse land om het leven gekomen. Verder heeft hij naar eigen zeggen daar geen familie meer.
Het Alfa-college en Achilles 1894 voerden al verschillende acties onder de leus 'Rachid moet blijven'. Maar die hebben concreet nog niets opgeleverd.