Mogelijk hoekpand Grote Markt 'versterkt' zich opeens met FC Groningen-logo

© NESK/Fotobewerking RTV Noord
Stadjers kunnen nog steeds kiezen uit drie ontwerpen voor de hoek in de oostwand aan de Grote Markt. Er zijn drie mogelijke varianten. In een van de varianten is echter een wijziging aangebracht: het logo van FC Groningen op het dak.
Het gaat om het ontwerp van NESK, waar groen het thema is. In het concept was al bekend dat er ruimte is voor 'verticale groei' van groen. Nu kleurt ook het dak groen. Het logo van de FC lijkt metershoog te worden.

Ruildeal

NESK benaderde FC Groningen met de mededeling dat ze graag het winnende ontwerp willen hebben. 'In ruil voor promotie hebben wij bedongen dat het logo van de club op het dak komt te staan', zegt een woordvoerder van de club.
'Daarmee kan een jarenlange wens om als club prominent zichtbaar te zijn op de Grote Markt in vervulling gaan.'

Niet alleen het publiek bepaalt

Stemmen voor de hoek van de oostwand kan nog tot 20 november. De publieksstem is niet allesbepalend: ook een vakjury bepaalt. Zij buigt zich over de architectuur en de invulling van het pand.

Grote Markt op de schop

Het hoekpand is een van de aangezichten van de Grote Markt die op de schop gaat. Ook komt er een hotel aan dezelfde oostwand als het hoekpand te staan, en zijn er plannen om het stadhuis te verbouwen.