RUG vernoemt nieuw gebouw naar Nobelprijswinnaar Ben Feringa

Het nieuwe gebouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen wordt omgedoopt tot Feringa Building. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft dat besloten om hoogleraar Ben Feringa te eren voor de Nobelprijs voor Scheikunde die hij kreeg toegekend voor de ontwikkeling van de moleculaire motor.
Jasper Knoester, decaan van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, maakte het nieuws vrijdagmiddag bekend tijdens een feestelijke receptie die de faculteit hield ter ere van Feringa.

'Enorm grote eer'
De kersverse Nobelprijswinnaar is blij met de vernoeming: 'Een uniek gebaar van de Rijksuniversiteit Groningen en een enorm grote eer voor mij om over enkele jaren iedere werkdag een gebouw te kunnen betreden dat mijn naam draagt.'

Het nieuwe gebouw voor bèta-technisch onderwijs en onderzoek stond in de ontwerpfase nog bekend als Zernikeborg. De Feringa Building wordt tussen 2017 en 2022 in twee fases opgeleverd.

Meerdere instituten
In het pand worden meerdere RUG-instituten ondergebracht: het Stratingh Institute for Chemistry (waar Feringa toe behoort), het Engineering and Technology Institute Groningen, het Zernike Institute for Advanced Materials, het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute, het Van Swinderen Institute, het Kapteyn Astronomical Institute en SRON.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws