ProRail zet 'veiligheidspersoon' bij spoorwegovergang Winsum

Bij de onbewaakte spoorwegovergang op de Voslaan bij Winsum komen speciale borden te staan om naderend verkeer te alarmeren. Totdat die borden er staan, zet ProRail een 'veiligheidspersoon' bij de overgang. Dat zegt Aldert Baas van ProRail.
Op de overgang botste afgelopen vrijdag een trein op een melktankauto. In de trein vielen achttien gewonden, van wie drie zwaargewond. De chauffeur van de vrachtwagen raakte lichtgewond. De machinist kwam met de schrik vrij.

'Omgeving is gesaneerd'

De berging van de ontspoorde trein is zaterdagmiddag afgerond. De melktankwagen is ook weggehaald. Beide voertuigen hadden brandstof bij zich. Op het land, het spoor en in een sloot lag diesel. Volgens ProRail-woordvoerder Baas is dat allemaal opgeruimd. Nu moet het spoor worden vervangen. Ook de ondergrond is verzakt.

Volgens schema

Ondanks het slechte weer verlopen de herstelwerkzaamheden volgens schema, zegt Baas. Hij gaat ervan uit dat er maandagmorgen weer treinen kunnen rijden op het traject Groningen-Roodeschool. Wel raadt hij reizigers aan om de reisplanner te raadplegen.
Update: ProRail laat weten dat de 'veiligheidspersoon er niet komt, omdat de borden op tijd bij de overgang zullen staan.

Lees ook: