Strijd over schade aan woning Termunterzijl duurt voort

De kans dat de schade aan woning van familie Zwarberg in Termunterzijl veroorzaakt is door gaswinning, is kleiner dan een procent en dus 'verwaarloosbaar'.
Dat beweert althans het ingenieursbureau Witteveen&Bos na inspectie van het huis langs het Termunterzijldiep, in opdracht van de NAM.

Een kleine twee jaar geleden moest het echtpaar Zwarberg de woning verlaten op last van de gemeente Delfzijl. Het was te onveilig, zo had de NAM geconcludeerd.

Lange strijd
Wat volgt is een lange strijd, die tot op de dag vandaag duurt. Het gasconcern regelde en betaalde wel een huurwoning in Termunten voor de familie. Vorig jaar ontstond daar discussie over en dreigde Zwarberg met een kort geding.

Nu komt uit dit onderzoek naar voren dat er geen verband is tussen de schade en de gaswinning. Volgens Witteveen&Bos, dat vaak werkt voor de NAM, is sprake van een 'zettingsgevoelige ondergrond waarop de woning is gefundeerd'.

Vecht door
Zwarberg laat zich hier niet door uit het veld slaan. Hij vecht door en heeft inmiddels een tegenonderzoek laten verrichten. Binnenkort komt hij met de eerste conclusies naar buiten. Die wijzen een heel andere richting op.

'We geven de strijd niet op', zegt Zwarberg, die al twee haar zijn eigen huis niet meer in mag.

Een reportage uit 2015:


Lees ook:
- NAM schuift rekening huur door naar gedupeerde
- NAM voor rechter na uitblijven erkenning aardbevingsschade
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok TERMUNTERZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws