'Veiligheidspersoon' overgang Winsum komt niet; matrixborden zijn er al

Er komen toch geen 'veiligheidspersonen' bij de onbewaakte spoorovergang aan de Voslaan in Winsum te staan. De beloofde matrixborden zijn er op tijd. Dat laat een woordvoerder van ProRail weten.
Eerder meldde de spoorbeheerder dat er tijdelijk verkeersregelaars bij de spoorovergang zouden komen, om verkeer erop te wijzen dat er een trein langskomt. Die zouden er staan, totdat de borden kwamen. Maar die zijn er dus maandagmorgen al.

Knipperende bol
Op de matrixborden staat de tekst: 'Let op overweg'. Daarbij komt een 'oranje knipperende bol' te staan, om de aandacht van het verkeer te trekken.

Naar verwachting wordt de spoorwegovergang maandagochtend weer in gebruik genomen. De herstelwerkzaamheden verliepen volgens schema.

Achttien gewonden
Vrijdag rond het middaguur botsten een melkwagen en een trein op elkaar op de beruchte overgang aan de Voslaan. Er vielen achttien gewonden, waarvan drie zwaargewond. Zowel de machinist als de bestuurder van de vrachtwagen zijn aangehouden voor verhoor.

Twee jaar geleden kwamen bij twee verschillende aanrijdingen twee automobilisten om het leven op de onbewaakte overgang. ProRail wil de overgang sluiten. Er zou nog worden gesteggeld over de aankoop van grond voor een noodweg.

Lees ook:
- ProRail zet 'veiligheidspersoon' bij spoorwegovergang Winsum
- Winsumers zijn woedend na 'zoveelste klap'
- ProRail: plan voor sluiten overweg klaar
Meer over dit onderwerp:
WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws