Vader en dochter behalen zevende en zesde Dan in Engeland

Jan Ekema en zijn dochter Anna uit Appingedam zijn afgelopen weekend in Engeland tijdens de Open Britse Kampioenschappen taekwon-do beloond met de zesde en zevende Dan.
Voor Jan Ekema betekent het, dat hij de titel International Master heeft gekregen, Anna mag zich nu, volgens Taekwondo International, master in de taekwon-do noemen.

Totale verrassing

De zesde Dan kwam ondanks alle trainingen voor Anna toch onverwacht. 'Ik heb samen met mijn vader erg hard getraind. Maar omdat ik geblesseerd ben aan mijn knie had ik er geen rekening mee gehouden dat ik dit weekend al examen mocht doen. Ik ben echt zo blij', lacht Anna.

Twintig jaar 'in het vak'

Voor de 61-jarige Jan Ekema is het behalen van de zevende Dan een kers op zijn jubileumjaar. 'Voor nu ben ik ontzettend trots', zegt hij. Pas over acht jaar mag hij weer examen doen, volgens de regels van de Dangraden. 'Ik weet niet of ik dat lichamelijk nog wel kan.'
Ekema beoefent de sport al 45 jaar. Hij heeft twintig jaar een taekwon-do-school in Appingedam.

'Super geslaagd'

Naast de diploma's van vader en dochter werd er door de selectie van de school ook nog goed gepresteerd. Zowel senioren Simeon Gemmink als Suzanne Stoppels gingen ervandoor met de Engelse titel. Johan Beekhuis nam het brons mee naar huis.
Anna: 'We hebben met vijf selectieleden, zes prijzen behaald waaronder twee Engelse titels. Dit toernooi was in alle opzichten dus echt super geslaagd.'

Lees ook: