Treinen rijden weer langs Winsum

Sinds maandagmorgen rijden er weer treinen tussen Sauwerd en Roodeschool. De werkzaamheden om het spoor te herstellen waren maandagochtend vroeg afgerond.
Het spoor liep schade op toen er vrijdag ter hoogte van de Voslaan in Winsum een trein ontspoorde. Een melktankwagen botste op de onbewaakte overgang op een trein.

Het hele weekend reden er in verband met de herstelwerkzaamheden bussen in plaats van treinen tussen Sauwerd en Roodeschool.

Matrixborden
ProRail heeft uit voorzorg matrixborden bij de overgang gezet, waarop: 'Let op! Spoorwegovergang' staat. Ook staat er een oranje knipperlicht. Dit moet voorkomen dat er weer ongelukken gebeuren.

Bij het ongeluk vrijdag vielen achttien gewonden, waarvan drie zwaargewond. Zowel de machinist als de bestuurder van de vrachtwagen zijn aangehouden voor verhoor.

Dodelijk
Twee jaar geleden kwamen bij twee verschillende aanrijdingen twee automobilisten om het leven op de onbewaakte overgang. ProRail wil de overgang sluiten. Er zou nog worden gesteggeld over de aankoop van grond voor een noodweg.

Lees ook:
- 'Veiligheidspersoon' overgang Winsum komt niet; matrixborden zijn er al
- ProRail: plan voor sluiten overweg klaar
- Trein botst op vrachtwagen en ontspoort: meerdere gewonden
Meer over dit onderwerp:
WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws