Slagaderlijke bloeding bij vechtpartij; ruim jaar cel geëist

© SXC/Imaspy (Creative Commons)
Twee Stadjers krijgen mogelijk ruim een jaar celstraf vanwege ernstige mishandeling van twee mannen. Het ene slachtoffer liep onder meer een slagaderlijke bloeding op, zijn vriend belandde in het ziekenhuis met een klaplong.
In augustus vorig jaar werd een 24-jarige man in de Oosterstraat in Groningen gevonden in een plas bloed. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis. Even daarna meldde een vriend van de man zich bij de eerste hulp. Hij was in zijn borst gestoken en liep daardoor de klaplong op. Het mes miste op een haar na zijn milt.

Kettingslot

De verdachten, twee Stadjers van 27 en 25 jaar oud, werden aangehouden op de Grote Markt in Groningen. Een van de twee had een snijwond in zijn hand. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Zowel de slachtoffers als de verdachten waren dronken die avond. De verdachten ontkennen dat ze hebben gestoken.

Zwaaien met mes

Op camerabeelden was te zien dat de verdachten bij een andere vechtpartij met een ketting sloegen en met een mes zwaaiden.
Omdat het zo onduidelijk is wat er is gebeurd, kan 'poging tot doodslag' moeilijk worden bewezen. De officier van justitie zet daarom in op 'openlijke geweldpleging'. Tegen de 25-jarige man is een jaar cel cel geëist.
De 27-jarige verdachte hoorde 15 maanden tegen zich eisen. De hogere eis heeft te maken met een ander misdrijf; hij zou afgelopen jaar een man met een kettingslot in de nek hebben geslagen in de Peperstraat. Ook dit ontkent hij.
Over twee weken is de uitspraak.