Dode huisdieren, kapotte bermen en angst op de fiets; sluiproute eist tol

© RTV Noord
Fietsers zijn hun leven niet meer zeker, een huisdier is doodgereden en de bermen zijn stuk gereden. Het dorpenbeheerteam Ommelandercompagnie luidt de noodklok over het verkeersinfarct in Zuidwending en Ommelanderwijk.
Het verkeer dat normaliter over de N366 van Veendam richting de Pekela's en Ter Apel (en vice versa) rijdt, kiest nu de route door de twee dorpen. Dat gebeurt omdat de N366 wegens verdubbeling voor een langere periode is afgesloten. Met alle gevolgen van dien en tot woede van de dorpsbewoners.

Oprit niet uit

'Mensen kunnen hun eigen oprit niet eens uit. Zoveel verkeer raast hier langs', zegt voorzitter Bernhard Stikfort van het dorpenbeheerteam. Hij eist dat de gemeente Veendam en het provinciebestuur onmiddellijk actie onderneemt. Stikfort wil dat er alleen nog maar bestemmingsverkeer door de dorpen mogelijk is. Volgens hem moeten overtreders onmiddellijk worden beboet.

Met klem

Het dorpenbeheertyeam maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid in het dorp en heeft daarom in een brief met klem een beroep gedaan op gedeputeerde Fleur Gräper om maatregelen te nemen.