Blauwe Roos lijkt meer op Blauwe knoop: VCP wil actie

© Jan Albert Groen
Blauwe Knoop. Blauwe Ergernis. De VCP steekt zijn irritatie over verkeersknooppunt de Blauwe Roos aan de A7 bij Winschoten niet onder stoelen of banken. De communisten willen dat er snel iets gedaan wordt aan de vele opstoppingen.
De rotonde en bijbehorende viaducten over de A7 kostten vijf miljoen euro en zijn aangelegd voor een betere doorstroming van het verkeer van en naar de snelweg. In 2010 was de Blauwe Roos klaar.

Files

Maar toen begon de ellende. Eerst waren de bochten van de afritten te krap, waardoor lange vrachtwagens er niet doorheen pasten. Verder bleek al snel dat het verkeer regelmatig vaststaat, doordat de hele rotonde vol met auto's staat en niemand nog een kant op kan.

Verkeersregelaars

In 2012 werd er onderzoek gedaan naar de verkeersstromen, maar dat heeft tot nu toe niet veel opgeleverd. Integendeel. Rond de Blauwe Roos staan veel vaker files, waardoor ook de uitvalsweg en rondweg rond Winschoten vollopen. Meerdere keren moesten verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden.
Momenteel is het ook nog eens extra druk aan de noordkant van Winschoten, omdat de weg tussen Veendam en de Pekela's eruit ligt. Bij de afrit Winschoten staat nu een matrixbord om te waarschuwen voor file.

Levensbedreigend

De VCP, die al eerder aan de bel trok over de situatie rond de Blauwe Roos, wil nu dat de gemeente Oldambt actie onderneemt en met de provincie als wegeigenaar om tafel gaat. Volgens VCP-voorman Engel Modderman kan dit niet zo doorgaan. Hulpdiensten kunnen er bijvoorbeeld ook niet langs. Modderman voorziet levensbedreigende situaties, zo stelt hij in een brief aan het gemeentebestuur: 'Het is één brok ellende. Dat kan echt niet meer'.

Lees ook: