Jong FC Groningen pakt punt tegen IJsselmeervogels

© IJsselmeervogels/ Twitter
FC Groningen onder 23 heeft zaterdagmiddag in de derde divisie de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels met 0-0 gelijkgespeeld. Zoals op de foto van de IJsselmeervogels is te zien, was het in Spakenburg erg mistig tijdens het duel.

Organisatie

De gasten speelden gedisciplineerd en vanuit een sterke verdedigende organisatie. Na twintig minuten schoot Öztürk namens de thuisploeg net over het doel van Groningen-doelman Nick Borgman. Jong FC Groningen domineerde en was na een half uur spelen via Roland Baas dichtbij de openingstreffer. Hij mocht alleen door op keeper Jaimy Schaap, maar lifte de bal net over het doel.

Betere ploeg

Na de pauze bleef Jong FC Groningen de makkelijker voetballende ploeg. Een kwartier voor tijd was de ploeg van trainer Alfons Arts dichtbij de winnende treffer. Een vrije trap van Ajdin Hrustic leek binnen te vallen, maar Schaap hield zijn ploeg overeind met een katachtige reactie.
In de blessuretijd kreeg Maikel de Harder nog een kans namens Ijsselmeervogels waarop Borgman redding bracht. Zo bleef het doelpuntloos op sportpark De Westmaat dat vooral in de tweede helft in dichte mist gehuld was.

Stand

Jong FC Groningen staat op de zesde plaats in de derde divisie met 23 punten uit vijftien wedstrijden.