N33 zondag afgesloten vanwege werk aan de weg

Rijkswaterstaat voert komende weekend werkzaamheden uit aan verschillende wegen. De N33 tussen Veendam en het knooppunt Zuidbroek is komende zondag in beide richtingen afgesloten.

Het gaat om werkzaamheden aan de brug over het Winschoterdiep. Het betreft onderhoudswerkzaamheden. De afsluiting geldt zondag tussen 7.00 en 18.00 uur. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met twintig minuten extra reistijd.

Euvelgunne
In de nacht van vrijdag 2 december op zaterdag 3 december worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd rond het knooppunt Euvelgunne (N7) vanuit Westerbroek richting Groningen. De verbindingsweg is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdagochtend 10.00 uur afgesloten.

Oneffenheden
Het gaat om herstelwerkzaamheden aan het asfalt als gevolg van oneffenheden in de weg. Op bepaalde delen 'golft' de weg. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is dat ontstaan door de werking van de ondergrond. Vrijdag 16 december vanaf 20.00 uur tot zaterdag 17 december 10.00 uur vinden dezelfde werkzaamheden plaats op de N7, maar dan Groningen richting Westerbroek.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren, meldt Rijkswaterstaat.

N33 vaak dicht
De N33 is de afgelopen periode vaak dicht vanwege werkzaamheden. Op 15 en 16 oktober werd onder andere schadeherstel toegepast tussen Veendam en Gieten. Op 24 en 30 oktober was de N33 tussen Veendam en Siddeburen dicht vanwege onderhoud, het maaien van de berm en het schoonmaken van de weg.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws