KNVB heeft begrip voor jeugdteam dat kunstgras weigert

De KNVB heeft er begrip voor dat het meisjes onder 13-team van Glimmen-Yde de Punt weigerde op het kunstgrasveld van Amicitia VMC te voetballen. Ouders en trainers maken zich zorgen om de gezondheidsrisico's van de velden.

Ondanks dat er volgens de KNVB gewoon op kunstgras gevoetbald kan worden, zal er niet direct een straf worden uitgedeeld aan de meisjes onder 13 van Glimmen-Yde de Punt: 'We hebben begrip voor de bezorgdheid. In zulke gevallen wordt via de wedstrijdleider naar een passende oplossing gezocht', aldus persvoorlichter Koen Adriaanse.

Kankerverwekkende stoffen
De NOS meldde zondag dat uit de eerste onderzoeksresultaten van bandenbranchevereniging VACO blijkt dat 58 van de 60 onderzochte kunstgrasvelden kankerverwekkende stoffen bevatten. Het zou hierbij gaan om concentraties die hoger zijn dan bij consumentenproducten is toegestaan.

Onderzoek RIVM
Bij de KNVB wordt het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) afgewacht. De verwachting is dat het resultaat hiervan half december naar buiten wordt gebracht. Tot die tijd is er volgens de KNVB geen reden om niet op kunstgras te spelen.

Amicitia VMC laat in een reactie weten het onderzoek van het RIVM af te wachten. 'Waar mogelijk proberen wij wensen om op gras te spelen zoveel mogelijk te realiseren, maar dit is niet altijd mogelijk als de KNVB veel wedstrijden plant', schrijft wedstrijdsecretaris Hans van Woerkom.

Lees ook:
- VV Wildervank weigert voorlopig op kunstgras te spelen
- Hier liggen de kunstgrasvelden in onze provincie
Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws