Burgemeester: 'Onrust Onnen over azc valt mee'

Er is 'enige' onrust in Onnen, maar het valt best mee. Dat zegt burgemeester Pieter van Veen, naar aanleiding van berichtgeving in het Dagblad van het Noorden over het azc in het dorp.

Volgens de krant slapen de inwoners van Onnen met een honkbalknuppel naast het bed, vanwege het toegenomen aantal inbraken. Inwoners denken dat de toename komt, doordat er steeds meer Noord-Afrikanen in het azc zitten.

'Een aantal'
Van Veen zegt dat dit een verkeerd beeld is. 'Het merendeel van de bewoners van het azc bestaat uit Syriërs en Eritreërs. Verder wonen er vijftig minderjarige asielzoekers en een aantal Noord-Afrikanen', zegt burgemeester Van Veen.

De burgemeester erkent dat er meer inbraken worden gepleegd. 'Het aantal neemt licht toe. Maar dat is in de hele gemeente het geval.'

Geen link
Bij die inbraken is er volgens Van Veen geen verband met de asielzoekers op Onnenstaete. 'Dat is door de politie en het COA nog niet aangetoond.'

De burgemeester zegt dat asielzoekers op het terrein per steekproef worden gefouilleerd. Geen enkele bewoner is betrapt op het binnenbrengen van gestolen spullen.

Binnenkort houdt de gemeente een inbraakpreventieavond voor de inwoners van Onnen.
Meer over dit onderwerp:
ONNEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws