Werkstraf voor dealen in mobiele coffeeshop aan minderjarigen

Het verkopen van hennep aan minderjarige scholieren moet een 20-jarige man uit Hoogezand bekopen met een werkstraf van 180 uur. Als waarschuwing krijgt hij bovendien een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd.

Twee weken geleden eiste het OM een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De rechtbank hecht meer belang aan een steviger stok achter de deur.

Via WhatsApp
De Hoogezandster was van januari tot oktober vorig jaar actief als hennepdealer in Haren en Groningen. Dit gebeurde vanuit zijn auto op parkeerplaatsen bij scholen. Om de klanten aan zich te binden, onderhield de verkoper een WhatsApp-groep met vooral jeugdige klanten. Via die groep bood de man zijn waar aan.

Ouders trokken uiteindelijk bij de politie aan de bel. In de woning van de man vonden agenten wiet, zakjes, een ploertendoder en bijna vierhonderd euro. Dit geld is in beslag genomen.

Verplichte voorlichting
De bijna negentig jongeren die tot de klantenkring behoorden, hebben verplicht voorlichting gehad over de gevaren van drugsgebruik.

Lees ook: OM eist werkstraf voor dealen in mobiele coffeeshop aan minderjarigen
Meer over dit onderwerp:
HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws