Volle postzakken vallen uit busje bij Stadskanaal

De gevonden postzakken
De gevonden postzakken © Klaas Pals
Je rijdt rond een uur of zes naar huis en plots liggen daar in de berm twee volle postzakken. Het overkwam Klaas Pals uit Stadskanaal.
Samen met zijn vrouw vond het D66-raadslid de postzakken van PostNL langs de kant van de weg tussen Borger en Stadskanaal,
.

Mysterie is opgelost

Het was eerst een raadsel hoe de zakken daar terecht kwamen maar volgens Pals, die contact heeft gehad met PostNL, zijn de zakken uit een postauto gevlogen. De auto reed bij de Bruna vandaan in Borger en is vermoedelijk te hard door de bocht gegaan, waardoor een deur open is geraakt. Daardoor zijn de postzakken uit de wagen gevallen.
In Stadskanaal kwam de chauffeur erachter dat een en ander van zijn lading ontbrak. 'Ze hebben nog heel lang gezocht', vertelt Pals, maar de zakken lagen inmiddels al bij hem thuis. Wat er in de postzakken zat weet Klaas Pals niet. 'Ik ga niet dat koordje openknippen om te kijken wat er in zit', grapt hij.

PostNL: breng maar terug

Hij nam contact op met PostNL en die stelden voor dat Pals de zakken terug zou brengen. 'Nee, dat gaan we niet doen', zei Pals. PostNL heeft de zakken inmiddels toch maar opgehaald.