Bankroet Flinter geeft MF Shipping wind in de zeilen

Het Delfzijlster zeevaartbedrijf MF Shipping neemt het management over van nog eens negen schepen van de rederij Flinter Groep. Een groot deel van de Flinter Groep ging begin november failliet. MF Shipping zet nu de activiteiten voort van Flinter Management BV, dat nog in uitstel van betaling verkeert, wat betekent dat het bijna failliet is.

Een week geleden nam MF Shipping ook al het scheepsmanagement over van de Nordic Diana en de Nordic Erika, twee andere Flinter-zeeschepen.

In de vaart
Dankzij de overname door MF Shipping kunnen de schepen van Flinter weer terug in de vaart, zegt curator Kees van den Bergh van het Rotterdamse Van den Herik & Verhulst Advocaten. Rederij Flinter bezat dertig schepen.

MF Shipping doet het technisch management van schepen, wat inhoudt dat het onder meer de bevoorrading en de bemanning regelt. Bevrachting wordt weer door een andere partij gedaan. De schepen zelf zijn na het bankroet van Flinter feitelijk in eigendom van de Bremer Landesbank.

'We willen ze zo snel mogelijk in de vaart hebben om er weer geld mee te verdienen', zegt een woordvoerder van MF Shipping.

Met de Flinter-schepen erbij groeit de vloot die MF Shipping beheert tot zo'n zeventig schepen.

Lees ook:
- Rederij Flinter Groep is failliet
- Rederij draait op voor berging gezonken Gronings vrachtschip
- Gezonken vrachtschip voor Belgische kust is van Groningse makelij
Meer over dit onderwerp:
Transport Havens Ondernemers economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws