Groningen viert Sint Pannekoek

Het is 29 november, oftewel Sint Pannekoek! In de provincie kon je daarom op verschillende plekken zoveel pannenkoeken eten als je wilt en je mag ook zelf bepalen wat je ervoor betaalt.

Sint Pannekoek is een feestdag die bedacht is door Jan Kruis, de tekenaar van de stripverhalen Jan, Jans en de kinderen. 30 jaar geleden voerde hij het feest op in zijn strip. De laatste jaren wordt Sint Pannekoek ook in Groningen gevierd.

17 locaties

In de der Aa-kerk is het hoofdevenement, georganiseerd door Annabelle Spanjaard. 'Maar we vieren het op tenminste zeventien locaties in Groningen.' Het loopt er dinsdagmiddag nog geen storm, maar de bezoekers die er zijn, genieten zichtbaar van hun pannenkoek.

Goed doel

Iedereen mag zelf weten wat 'ie betaalt voor de pannenkoeken. Op alle locaties staan donatiebussen en de opbrengsten gaan naar het stripmuseum. Daar gaan ze met het geld lessen ontwikkelen voor vluchtelingen, waarin ze hen Nederlands leren aan de hand van strips.

Gehaakte pannenkoek

Traditioneel worden de pannenkoeken gegeten met een pannenkoek op je hoofd, maar om je het haren wassen te besparen, mag het ook met een gehaakte versie.

Lees ook: