Marum staat nu wel garant voor bouw woonzorgcentrum De Hoorn

Het college van Marum wil 7,5 miljoen euro garant staan voor de bouw van het nieuwe zorgcentrum De Hoorn. Het zorgcentrum van de Zonnehuisgroep gaat gebouwd worden in het huidige centrum en is een belangrijke schakel in het centrumplan van de gemeente.

Het college wilde eerder dit jaar geen gemeentegarantie afgeven aan de Zonnehuisgroep omdat ze de financiën niet op orde had. Het voorstel om garant te staan moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Centrumplan
Het nog te bouwen zorgcentrum is een belangrijke spil in het nieuwe centrumplan van Marum. In het nieuwe complex komt namelijk niet alleen een zorgcentrum, maar er is ook ruimte voor woningen en voor winkels, zoals een supermarkt.

Bypass
Naast het krediet dat Marum wil verlenen aan de Zonnehuisgroep heeft het college ook toegezegd dat er een bypass gaat komen in het centrum van Marum. Zonder die bypass zou een supermarktondernemer zich niet gaan vestigingen in het nieuwe gebouw.

Het aanleggen van de bypass heeft nogal wat voeten in aarde. Er staat namelijk nu een schoolgebouw op de plek van de toekomstige bypass. Een deel van dat gebouw zou dan worden opgeofferd.

Lees ook:
- Marum wil meer zekerheden bij nieuwbouw Zonnehuis De Hoorn
- Nieuwbouw woonzorgcentrum De Hoorn opnieuw uitgesteld
Meer over dit onderwerp:
MARUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws