ChristenUnie wil cultuurliefhebbers verleiden met passe-partout

De ChristenUnie in de Groninger gemeenteraad wil de samenwerking binnen de cultuursector vergroten. Daarom komt de partij met een voorstel om een cultuur-passe-partout in te voeren.

Met deze pas krijg je tegen gereduceerd tarief toegang tot meerdere culturele instellingen in de stad.

Verleiden
'Veel mensen komen naar Stad voor het Groninger Museum, terwijl de stad veel meer te bieden heeft', zegt Edward Koopmans namens de partij. 'Denk aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum en de Synagoge. We hopen dat mensen met een cultuur-passe-partout worden verleid om ook andere instellingen te bezoeken.'

Cultuursubsidie indexeren
Student en Stad dient woensdag bij de behandeling van de Cultuurnota ook een motie in. De partij wil dat de cultuursubsidies worden geïndexeerd op basis van loon- en prijsstijgingen.

De cultuursubsidies die de gemeenteraad gaat toekennen liggen voor vier jaar vast. Student en Stad stelt dat de kosten van culturele instellingen echter stijgen door inflatie en de stijging van loonkosten.

Daardoor kunnen culturele instellingen volgens de partij ieder jaar minder doen met het door de gemeente beschikbaar gestelde geld.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws