Waarschuwingslicht bij busbaan maakt plaats voor stoplicht

De oversteek van de busbaan bij de Koeriersterweg in de stad Groningen wordt aangepast. De kruising is te gevaarlijk, vindt de gemeente.

Nu staan er knipperlichten die automobilisten op de op- en afritten van de westelijke ringweg waarschuwen als er een bus of taxi aankomt. Dit werkt volgens de gemeente Groningen niet goed.

Als de bus voorbij is, steken automobilisten vaak over, terwijl er nog een voertuig aan kan komen. Daarbij zijn de snelrijdende taxi's slecht zichtbaar.

Stoplicht
De knipperlichten worden vervangen door een stoplicht. Dat springt op rood op het moment dat er een bus aankomt. Pas als het rode licht uit is, mogen auto's oversteken.

Het rode licht detecteert taxi's niet automatisch. Die moeten helemaal stoppen, waarna het licht voor overstekende auto's op rood springt en de taxi's kunnen doorrijden.

Fietspad
De gemeente verruimt verder alle bochten om het zicht op de kruisingen te verbeteren.

Fietsers en voetgangers vanuit Laanhuizen krijgen een fietspad en stoep onder het viaduct door richting Stadspark. Ze kunnen de op-en afritten van de ringweg nu niet veilig oversteken; dat kan dan wel.
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws