'Internationale bussen moeten kunnen parkeren bij Hoofdstation'

De Groninger gemeenteraad wil dat er wordt bekeken of er bij het nieuwe Hoofdstation plaats is voor internationale bussen.

In de huidige plannen is er geen ruimte opgenomen voor deze bussen als bijvoorbeeld de Flixbus naar Duitsland. PvdA, CDA, ChristenUnie en Student en Stad dienden een motie in die oproept toch een plek te zoeken.

Station Europapark
Volgens die partijen is het onlogisch deze bussen op bijvoorbeeld station Europapark te laten stoppen. Het internationale busverkeer is 'geen minderwaardige vervoersvorm maar maakt structureel deel uit van het geheel van vervoersmogelijkheden'. Alle partijen, behalve de SP, steunen de motie.

Het college moet nu bekijken of er aan de noord-of zuidzijde van het spoor toch nog plek is.

Geen eindstation
De raad sprak woensdag unaniem steun uit voor de plannen voor het Hoofdstation in de stad. Groningen is straks geen eindstation meer voor treinen; die kunnen doorrijden de provincie in.

Daarbij verplaatst het busstation van de noordkant naar de zuidkant van het station. Bussen gaan via een tunnel onder het spoor door. Ook komt er een voetgangers- en fietserstunnel richting sporen.

Lees ook:
- Gemeenteraad steunt plannen voor het Hoofdstation
- Kogel door de kerk: busstation verhuist naar zuidkant Hoofdstation
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws