De Sint rijdt huisjes van arme kinderen op het Hoogeland niet voorbij

Een bal, een paar sneakers of misschien wel een mobiele telefoon. Op Pakjesavond krijgen veel kinderen een bezoekje van de Goedheiligman. Maar dat geldt niet voor iedereen. Alle gezinnen met kinderen, die afhankelijk zijn van de voedselbank 't Hoogeland, mogen daarom donderdag en vrijdag gratis Sinterklaascadeautjes uitzoeken in Warffum.

Poppen, beren en heel veel spelletjes
Nog een laatste check en dan liggen alle auto's, poppen en knuffelberen op hun plek, klaar om uitgedeeld te worden. Linda Hekkema uit Warffum heeft de afgelopen maanden kilo's speelgoed opgehaald speciaal voor kinderen in haar buurt die opgroeien in armoede.

'Ieder kind heeft recht op cadeautjes'
'Ik kan het niet verkroppen dat er kinderen zijn die gewoon niets voor Sinterklaas krijgen omdat er geen geld is. Ieder kind heeft recht op cadeautjes tijdens Pakjesavond' zegt Hekkema.

Dit jaar geen inzamelactie door voedselbank
Vier jaar geleden begon dorpsgenoot Beth Bijsterveld met de speelgoed- inzamelactie. De jaren daarna nam de voedselbank 't Hoogeland het initiatief over. Maar ruimtegebrek en een tekort aan vrijwilligers dreigden dit jaar roet in het eten te gooien.

Iedereen helpt mee
'Daarom hebben we deze actie zelf weer opgepakt in overleg met de voedselbank' zegt Beth Bijsterveld. ' We hebben zoveel giften gehad van particulieren en bedrijven maar ook kinderen die speelgoed kwamen brengen. Hardverwarmend, ik word er emotioneel van'.

177 kinderen
In totaal komen 177 kinderen in aanmerking voor een presentje. Hun ouders hebben een bon gekregen van de voedselbank. Met die bon kunnen de kadootjes worden uitgezocht.

En voor volgend jaar hebben de dames al weer nieuwe plannen: 'Dan willen we ook de kinderen uit gezinnen die net niet in aanmering komen voor de voedselbank helpen' zegt Hekkema 'die vallen nu tussen wal en schip. Hoe we dat gaan doen weten we nog niet hoor, maar dat we het gaan doen staat vast'.
Meer over dit onderwerp:
WARFFUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws