Stad wil om tafel met geschrokken bewoners woonschepen

Bewoners van woonschepen in Groningen gaan binnenkort met het stadsbestuur om tafel. Het overleg moet de bedorven sfeer tussen de gemeente en woonbootbewoners verbeteren.

De gemeente maakte onlangs bekend dat dertig woonboten, de helft van alle woonschepen, moeten verdwijnen uit de Groninger Diepenring. De eigenaren werden overrompeld door dit nieuws.

Overrompeld
De bewoners vinden dat er iets moet gebeuren aan de schepen die kampen met achterstallig onderhoud. De plannen die de gemeente heeft, vinden ze veel te ver gaan.

Fractievoorzitter Inge Jongman van de ChristenUnie stelde tijdens de raadsvergadering dat het belangrijk is het overleg met de woonbootbewoners te herstellen.

Open staan
Wethouder Roeland van der Schaaf schaarde zich achter het plan om ook de gemeenteraad daarbij te betrekken. 'Laten we samen kijken wet de mogelijkheden zijn en welke problemen we tegenkomen.'

Het Woonschepen Comité Groningen laat weten open te staan voor dat overleg.

In het voorjaar komt de wethouder met een uitwerking van de plannen. Dan moet duidelijk zijn om hoeveel schepen het precies gaat, wanneer ze weg moeten en wat dat de gemeente gaat kosten.

Vrijwillig
Duidelijk is dat er geld nodig is als de gemeente de bewoners uit moet kopen om ze weg te krijgen. Van der Schaaf hoopt dat een deel van de bewoners vrijwillig vertrekt naar nog aan te leggen ligplekken elders in de stad.

Lees ook:
- Woonschepen Comité verrast door plannen gemeente
- Stad wil af van tientallen woonboten
- 'Misbaksels van bootjesmelkers moeten uit diepenring'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws