Toch geld voor Noordpool Orkest en Prime

Het Noordpool Orkest en Prime krijgen alsnog het subsidiebedrag dat ze hadden aangevraagd bij de gemeente Groningen. Dat heeft de gemeenteraad afgedwongen.

Beide culturele instellingen willen een structureel bedrag, maar kregen van het college nul op het rekest. Ze konden een lager bedrag krijgen en dan ook nog alleen voor 2017.

30.000 euro
De raad heeft ook geen geld gevonden om de instellingen structureel mee te kunnen ondersteunen, maar wil voor 2017 wel het gevraagde bedrag uitkeren.

Dat is voor het Noordpool Orkest 30.000 euro (in plaats van 20.000) en voor Prime 35.000 euro (in plaats van 20.000). Het college moet in het voorjaar komen met een voorstel voor een structurele subsidie.

Slecht nieuws voor GRID
Urban House moet van een raadsmeerderheid volgend jaar niet 65.000 maar 85.000 euro krijgen. Ook voor deze instelling wil de raad in het voorjaar een oordeel over structurele steun.

Slecht nieuws was er voor GRID Grafisch Museum. Dat krijgt er geen geld bij. Het blijft bij 20.000 euro voor 2017. De instelling vroeg structureel 40.000 euro. GRID heeft steeds gezegd dat het voortbestaan in gevaar is zonder structurele subsidie.

Passe-partout
Het idee van ChristenUnie voor een passe-partout voor Groningse musea kreeg steun. Het college moet bekijken of zo'n pas die toegang geeft tot alle musea iets is voor stadjers. De raad verwacht dat ze dan meer musea bezoeken.

Een raadsmeerderheid wil verder dat het college een gesprek organiseert tussen culturele instellingen over samenwerking. Door meer samen te doen op bijvoorbeeld het gebied van personeelszaken en administratie zouden kosten bespaard kunnen worden.

Lees ook:
- ChristenUnie wil cultuurliefhebbers verleiden met passe-partout
- Gaan culturele instellingen in Stad ooit samenwerken?
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws