D66-Kamerlid overvalt staatssecretaris met plan voor vliegveld Eelde

D66-Tweede Kamerlid Salima Belhaj heeft een gesprek gehad met staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) over het overhevelen van vluchten voor vliegveld Lelystad naar Eelde.

'Ik overviel haar er een beetje mee, denk ik. Iedereen was nog boos over het uitstel van de plannen voor Lelystad', vertelt Belhaj tegen RTV Drenthe over haar gesprek met Dijksma. 'Toen heb ik in tweede instantie gezegd: houd het in ieder geval in je achterhoofd.'

Kansen
De opening van het nieuwe vliegveld in Lelystad was gepland in 2018, maar loopt minimaal een jaar vertraging op. Dat biedt kansen voor Groningen Airport Eelde, denkt Belhaj.

'Schiphol groeit heel hard en komt bijna knel te zitten. Het nieuwe vliegveld in Lelystad zou er komen, maar dat is nu uitgesteld. Toen dacht ik: het kan interessant zijn om met Groningen Airport Eelde in gesprek te gaan', zegt Belhaj.

Volgens Belhaj is Eelde het beste alternatief om vluchten naar over te hevelen. Het vliegveld in Eindhoven zit al redelijk vol en ook Rotterdam zit aan het maximaal aantal vluchten.

Langere termijn
Het Tweede Kamerlid denkt dat Eelde op lange termijn kan profiteren, door nu vluchten over te nemen die gepland stonden voor Lelystad.

'Het kan zo zijn dat de gewenste groei in Lelystad niet kan plaatsvinden. Wellicht kan dan een stukje van die gewenste groei worden overgenomen door Eelde.'
Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws