Opnieuw No Surrender-lid aangehouden in ontvoeringszaak

De politie heeft in het onderzoek naar de ontvoering en mishandeling van een 47-jarige Stadjer opnieuw een aanhouding verricht. Het gaat om 35-jarig lid van motorclub No Surrender in Groningen. Eerder werden al twee personen aangehouden.
Halfnaakt

De Stadjer belde in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan bij een willekeurige woning in Glimmen. Hij vertelde dat hij was ontvoerd en in de buurt was achtergelaten. De man droeg nauwelijks kleren en was mishandeld. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer is een ex-lid van motorclub No Surrender. De politie onderzoekt of er een link is tussen het feit dat het slachtoffer een ex-lid van No Surrender is en zijn mishandeling/ontvoering.

Speciaal team

De 35-jarige aangehouden man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en ontvoering. Bij zijn aanhouding is een speciaal arrestatieteam ingezet. Dit wordt gebruikt als er levensbedreigende situaties voor politiemensen of anderen worden verwacht.
De eerder aangehouden verdachten, een 28-jarige vrouw uit Eelde en een 26-jarige man uit Uithuizermeeden, zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.