Werkstraf dreigt voor Pekelder na slaande ruzie over vlooienbeten

Het Openbaar Ministerie eist tegen een 23-jarige man uit Oude Pekela een werkstraf van tweehonderd uur wegens vernieling en mishandeling. Justitie vindt ook dat de man een voorwaardelijke celstraf van acht maanden opgelegd moet krijgen.

De Pekelder mishandelde op 13 september twee agenten en zijn buurvrouw. Ruzie over de kat van de vrouw was volgens de man de aanleiding.

'Hou die vlooienbaal binnen'
Meer dan honderd vlooienbeten zou de man hebben opgelopen door haar kat. De Pekelder stapte op zijn buurvrouw af en riep dat zij 'die vlooienbaal binnen moest houden'.

Zij weigerde en hij vernielde daarop haar tuinkabouter en ook haar tuinhek. Een plank daarvan gebruikte hij als slagwapen tegen het hoofd van de buurvrouw.

Pepperspray na kopstoot
De buurvrouw riep de hulp van de politie in. Een agent kreeg een kopstoot, de ander kreeg een trap tegen haar kuit. De opstandige Pekelder spuugde de agente ook nog eens in haar gezicht en riep dat hij aids had.

De man vernielde vervolgens een ruit en een portier van de politieauto. De agenten bespoten de man met pepperspray en werkten hem tegen de grond.

Eerder veroordeeld voor mishandeling
In 2014 en in juli van dit jaar werd de man nog veroordeeld voor mishandeling. Hiervoor kreeg hij geldboetes opgelegd. Naast de werkstraf eiste de officier een schadevergoeding van 1.100 euro voor de slachtoffers.

De rechtbank doet op 15 december uitspraak.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws