Jumboverdachte: 'Ik ben boos, woest en onthutst'

'Ik heb de Jumbo niet afgeperst. En ik heb geen bommen gemaakt, laat staan de explosieven geplaatst.' Alex O. (51) heeft donderdag voor het Gerechtshof in Leeuwarden herhaald dat hij volledig onschuldig is.
Alex O. werd deze zomer door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot acht jaar cel. 'Ik ben nog steeds boos, woest en onthutst.'

Aanvullend onderzoek bepleit

Het ging donderdag om een zogeheten regiezitting, en nog niet om de inhoudelijke behandeling. Advocaat Tjalling van der Goot vindt dat er eerst aanvullend onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld naar de bombrief die is verstuurd aan een vestiging van Jumbo in Zwolle.

DNA

Op de envelop en onder de postzegel is een DNA-mengprofiel aangetroffen. Het gaat om het DNA van de verdachte en nog twee andere personen. Volgens Alex O. is nooit onderzocht wie die andere twee personen zijn. 'Kennelijk zijn ze bij voorbaat onschuldig, maar waarom zou ik dat niet zijn.'

Tussenvonnis

Het Gerechtshof komt over twee weken met een tussenvonnis. Dan wordt duidelijk of er volgens het hof inderdaad aanvullend onderzoek nodig is. De inhoudelijke behandeling is op z'n vroegst volgend jaar februari.