Asielzoekers vallen tweede meisje (14) lastig op Kielsterachterweg

De vijf asielzoekers die woensdag een 14-jarig meisje bij Hoogezand hebben geprobeerd te beroven van haar telefoon, hebben nog een meisje lastiggevallen. Dat was ongeveer op dezelfde plek, vijf minuten ervoor.
Beide meisjes zitten op scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam. De school houdt in de gaten of beide meisjes hinder ondervinden van de gebeurtenissen. 'De mentor is in gesprek gegaan met de leerlingen over wat er is gebeurd. Daarna zijn ze weer aan de slag gegaan. Zo nodig kan het ondersteuningsteam van de school extra begeleiding bieden', zegt Aaldrik Pot. Hij is ondersteuningscoördinator van Winkler Prins. De school weet nog niet of er een nieuwsbrief naar alle ouders uitgaat. 'Daar gaan we ons nog op beraden', aldus Pot.
De vader van het 'tweede meisje', Robert Bouwman, meldde zich bij RTV Noord, nadat hij het artikel over de roofpoging op de Kielsterachterweg las.

Enige twee slachtoffers

Volgens hem is ook zijn dochter Leanne (14) lastiggevallen. Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer bevestigt dat. Volgens De Jonge is het in zijn gemeente bij deze twee slachtoffers gebleven.

'Geïntimideerd'

De vijf mannen kwamen om de dochter van Bouwman heen staan. 'Ze hebben niks geprobeerd te stelen van haar, maar ze hebben haar wel geïntimideerd. Ze wilden met haar op de foto.'

Geen aangifte mogelijk

Bouwman is boos, omdat hij bij de politie geen aangifte kon doen van het voorval. Wel mocht Leanne een getuigenverklaring afleggen. 'Als er feitelijk niks is gebeurd, dus er is niks gepikt, of ze hebben dat niet geprobeerd, dan kan dat niet', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.
'Als ze ook niet aan haar hebben gezeten, wordt dat lastig. Wel is een getuigenverklaring handig voor als we informatie voor een onderzoek willen gebruiken', zegt Van der Meer.

Bende?

De vijf mannen zijn woensdag met hulp van een getuige opgepakt. Volgens de politie wonen twee van hen in Ter Apel, de anderen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het vijftal is tussen de 21-31 jaar oud. De politie onderzoekt of de mannen bij de bende zakkenrollende asielzoekers horen.