Overvaller moet jaar de cel in

Een 35-jarige Stadjer moet een jaar de cel in voor een overval bij een pinautomaat aan de Verlengde Hereweg in Groningen. Hij bedreigde een man, die wilde gaan pinnen, met een scherp voorwerp.

Het slachtoffer sloeg op de vlucht. De overvaller deed een poging geld uit de automaat te krijgen, maar toen dat niet lukte, stapte hij in de auto van de weggerende pinner. Hij reed hard achteruit en ramde een muur.

Achtervolging
Het slachtoffer hield intussen een auto op straat aan. De twee jongens in die auto zetten de achtervolging in en belden 112. Maar ze verloren de andere wagen uit het oog. Agenten vonden de vluchtwagen later in de stad terug.

Oude straf
De rechter legde de overvaller daarnaast nog een voorwaardelijke celstraf van een jaar op. Een oude straf van drie maanden moet hij eveneens uitzitten. Deze straf werd hem eerder opgelegd voor een steekpartij in Coevorden in 2013.  De Stadjer werd ook verweten dat hij een ambulancemedewerker sloeg. De rechtbank vond hiervoor niet voldoende bewijs en sprak de Stadjer daarvan vrij.
Deel dit artikel:

Recent nieuws