Verslaafde inbreker naar een kliniek en niet achter tralies

Een 31-jarige man uit Groningen is voor diefstal en woninginbraken veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijk cel. Ook moet hij aan de slachtoffers 1000 euro betalen.

De inbraken kwamen voort uit zijn drugsverslaving. Hij verblijft inmiddels bijna een half jaar in een afkickkliniek en hoeft daarom niet terug naar de gevangenis. Om te voorkomen dat de Stadjer opnieuw in de fout gaat na zijn straf, moet hij van de rechter na het afkicktraject van maximaal anderhalf jaar, begeleid wonen en zich laten controleren op drugsgebruik.

Samen met zijn 19-jarige stiefzoon brak hij op 21 januari, zwaar onder invloed van drank en drugs, midden in de nacht in bij een huis aan de Medanstraat in Groningen. Daar lag een alleenstaande moeder met haar zes kinderen te slapen. De stiefzoon, ook verslaafd, werd eerder al veroordeeld. Ook voor hem werd een afkicktraject opgestart.

Waardevolle spullen
Ongeveer een maand eerder was de 31-jarige Stadjer bij een ander huis in dezelfde straat binnengeslopen. Hij roofde alle waardevolle spullen van de benedenverdieping mee, ontdekte de bewoner de volgende ochtend. De spullen werden bij de Stadjer in huis teruggevonden. Hij wist er zelf weinig meer van. 

Oplettende buurman
Verder had hij op 10 januari vlees uit een koelkast in een tuinhuisje en bierkratten uit een tuin gestolen. Toen een oplettende buurman hem wilde tegenhouden, viel een van de kratten van zijn fiets. Met een kapot bierflesje heeft hij de buurman bedreigd.
Deel dit artikel:

Recent nieuws