Gemeente Oldambt krijgt gebiedswethouders

De gemeente Oldambt gaat met ingang van volgend jaar gebiedsgericht werken. Per wijk of dorp wordt een regisseur aangewezen. Verder wordt de gemeente in vier gebieden opgedeeld, waarvoor een wethouder verantwoordelijk is.

De zogeheten gebiedswethouder is het gezicht van de gemeente. heeft nauw contact met het dorp of wijk en signaleert knelpunten. De wethouders gaan deze nieuwe taak naast hun huidige werk uitvoeren.

Noodzakelijk
Volgens de gemeente Oldambt is de nieuwe werkwijze noodzakelijk, omdat de relatie tussen overheid en burgers verandert en vraagt om een andere rol van beide partijen. Aan de ene kant zal de gemeente steeds meer de regierol op zich nemen. Maar aan de andere kant verwacht de gemeente Oldambt van haar inwoners, dat ze actief meedenken en meedoen.

Gebiedswethouders
In de nieuwe opzet krijgt wethouder Kees Swagerman Bad Nieuweschans, Beerta, Drieborg, Hongerige Wolf, Ganzedijk en Nieuw Beerta onder zijn hoede. Collega Bard Boon gaat de scepter zwaaien in Blauwestad, Finsterwolde, Midwolda en Oostwold. Ricky van Aker wordt gebiedswethouder van Heiligerlee, Westerlee en Winschoten. En Laura Broekhuizen wordt verantwoordelijk Nieuwolda, Nieuw-Scheemda. 't Waar en Scheemda
Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws