Krijgen basisscholieren in Bellingwedde weer muziekles?

Kinderen op de basisschool in de gemeente Bellingwedde krijgen meer muziek in de klas. De gemeente trekt zich daarom terug uit de Muziekschool Oost Groningen.

Voor de muziekschool in De Klinker in Winschoten had gemeente een gemeenschappelijke regeling met de gemeente Oldambt.

Weer muziekles in de klas
Het individuele onderwijs in de muziekschool maakt dus plaats voor klassikaal les. 'Wij vinden het van belang voor de kinderen zelf, en dat is wetenschappelijk bewezen, dat ze getriggerd worden als ze muziek maken met elkaar', aldus wethouder Lea van der Tuin.

De scholen werken daaraan mee. Ze stellen daarbij wel als een van de voorwaarden dat het muziekonderwijs binnen de lesuren op school worden gegeven.

Geld blijft beschikbaar voor de muziek
Het zich terugtrekken uit de Muziekschool Oost Groningen is overigens geen bezuinigingsoperatie van de gemeente. De 115.000 euro die aan de muziekschool werd besteed, wordt ook straks aan muziekonderwijs in de basisschool uitgegeven.

De docenten van de muziekschool krijgen een rol in de nieuwe opzet. Ze gaan dan naar een school waar ze leerkrachten bij de klassikale muzieklessen kunnen coachen. 'Hun taak woordt breder en leuker, vindt Van der Tuin.

Muziekschool blijft actief
Individueel onderwiijs aan de muziekschool blijft echter mogelijk, al wordt het dan niet meer gesubsidieerd door de gemeente. De gemeenteraad van Bellingwedde moet nog wel akkoord gaan met de nieuwe opzet.

Lees ook: Muziekles keert terug op basisschool in Veendam
Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws