Kledingbank schraapt euro's bijeen: 'We hebben nog 53,51 euro in kas'

Kledingbank Maxima in Veendam zit op zwart zaad. De laatste hoop is gevestigd op de gemeente. Daar ligt een subsidieverzoek voor 7000 euro. De gemeente heeft hier nog niet op gereageerd.

'Ondertussen moeten we zorgen met 53,51 euro in kas niet in het rood eindigen', zegt voorzitter Gherie ter Steege. 'Anders halen we het einde van het jaar niet.'

'We vragen 7000 euro. Dat is helemaal niet zo veel. De andere vijf kledingbanken krijgen tussen de 12.000 en 18.000 euro.'

Waar komen de problemen vandaan?
Vorig jaar rond deze tijd had de kledingbank nog een buffer van 8000 euro. Het voorschot voor de energiekosten bleek echter te laag. Hierdoor kwam er een naheffing van 6500 euro en het maandbedrag ging omhoog van 250 naar 550 euro.

Wat besluit de gemeente?
Volgens Ter Steege ligt de bal nu bij de gemeente. 'We wachten al sinds 1 september en hebben nog niks gehoord.'

Gulle gever
Voor de rest van de decembermaand gloort er overigens hoop voor de kledingbank. In de vroege vrijdagochtend meldde zich een gulle gever bij RTV Noord. Hij wil 250 euro doneren.

Voor eind van jaar
De gemeente laat weten de aanvraag te hebben ontvangen. Kledingbank Maxima krijgt voor het einde van het jaar te horen of de subsidie wordt toegekend. Een woordvoerder kan niet zeggen of de gemeente tijdelijk wil bijspringen om de kledingbank te helpen.
Meer over dit onderwerp:
Veendam
Deel dit artikel:

Recent nieuws