COA: 'Asielzoekers moeten zich gedragen'

'Er bereiken ons als bestuur meer signalen waar we van schrikken en die echt niet kunnen', dat zegt COA-topman Gerard Bakker. 'We nemen deze signalen uiterst serieus.'
Bakker reageert op een brief van medewerkers van azc's die zich niet meer veilig voelen. 'Kansloze asielzoekers' uit Noord-Afrika vertonen asociaal en crimineel gedrag, schrijft het personeel.

'Van medewerkers blijf je af'
De asielzoekers zouden stelen, drugs gebruiken en drinken. Met name vrouwelijke azc-medewerkers voelen zich hierdoor niet meer veilig. 'Van medewerkers blijf je af. Punt uit. Je hebt je te gedragen als je hier asiel aanvraagt', zegt Bakker.

De asielzoekers uit vooral Marokko en Algerije hebben nagenoeg geen kans op een verblijfsstatus, maar zijn met honderden naar Nederland gekomen. Ze worden in verband gebracht met onder meer diefstallen en zakkenrollerij in de stad Groningen en in Ter Apel.

Contact
(Ex-)medewerker of vrijwilliger van een asielzoekerscentrum? We horen je ervaringen graag. Dat kan ook anoniem. Laat ze ons weten: gzwaagstra@rtvnoord.nl.

Lees ook:
- Medewerkers azc's zijn bang voor kansloze asielzoekers

- Overzicht: Overlast met asielzoekers uit veilige landen tot nu toe
- Wat je moet weten over de zakkenrollende asielzoekers
Meer over dit onderwerp:
TER APEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws