KNVB vraagt amateurclubs om minuut stilte te houden voor vliegtuigramp

© SXC/John Hartley (Creative Commons)
Alle eerste voetbalelftallen van amateurverenigingen zijn door de KNVB gevraagd komend weekend een minuut stilte te houden bij wedstrijden. Op die manier wil de voetbalbond de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken.
71 doden

Dinsdag stortte bij Medellin een vliegtuig neer met daarin onder andere het team en de begeleiding van de Braziliaanse voetbalclub Chapacoense. Slechts een paar spelers overleefden de ramp. In totaal vielen er 71 doden.

FC Groningen-Ajax

Na overleg met de clubs is besloten stil te staan bij de vliegtuigramp. Ook in de Eredivisie, zoals bij Ajax-FC Groningen op zondag, en in de Jupiler League worden de slachtoffers herdacht met een minuut stilte. De spelers en scheidsrechters dragen rouwbanden.

'Vriendschap, solidariteit en respect'

'De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is', zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

'Grote betrokkenheid'

'Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit', besluit hij.
Welke Groningse amateurclubs meewerken aan het initiatief, is niet bekend.