Apothekersassistente moet werken voor gestolen euro's

© Archief RTV Noord
Een vrouw uit Veendam krijgt 120 uur werkstraf voor het verduisteren van duizenden euro's. Ook moet ze het gestolen bedrag terugbetalen en kosten voor onderzoek.
De 39-jarige vrouw was van november tot juni apothekersassistente in Groningen. Tijdens haar werk drukte ze 3500 euro achterover.
De eigenaar van de apotheek kreeg in de gaten dat er regelmatig geld ontbrak. Hij huurde een recherchebureau in om erachter te komen wie de dader was. Er werden bewakingscamera's opgehangen.

Gevallen bankbiljet
De Veendamse kwam in beeld, toen ze een bankbiljet uit haar jaszak verloor. Uit camerabeelden bleek, dat zij diegene was die stelselmatig geld uit de lade nam. De vrouw bekende meteen. Ze werd ontslagen.
Behalve het gestolen bedrag, moet ze ook de kosten voor het onderzoek vergoeden. Dat gaat in totaal om 11.000 euro.

Overwerkt?

Waarom ze het geld stal, kon ze niet verklaren. Ze had geen financiële problemen. Wel werd in die tijd duidelijk dat haar vader ongeneeslijk ziek was.
De vrouw vertelde de rechter dat ze door de hoge werkdruk ook nog eens enigszins overwerkt raakte. Ze raakte 'even van het padje af', zei ze. De rechter noemde dit gedrag onbegrijpelijk.
De Veendamse was niet eerder met justitie in aanraking is geweest.