Slachtoffers en hulpverleners van treinongeval Winsum kunnen naar bijeenkomst

Slachtoffers en hulpverleners van het derde treinongeval aan de Voslaan in Winsum worden uitgenodigd voor een bijeenkomst. De gemeente Winsum wil hen de mogelijkheid bieden om met elkaar in gesprek te gaan.
Ook zijn er verschillende instanties aanwezig om vragen te beantwoorden.

Uitnodiging

De slachtoffers van wie de gegevens bekend zijn bij de gemeente Winsum ontvangen binnenkort een uitnodiging voor deze besloten bijeenkomst.
Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel in de trein hebben gezeten of hulp hebben verleend, kunnen zich melden bij de gemeente.

Geen extra raadsvergadering

Een extra raadsvergadering over het treinongeval komt er deze maand niet. Dat hebben de raadspartijen besloten.
Eerder lieten ze weten snel een debat te willen over de situatie en hoe het zo ver heeft kunnen komen dat er onlangs een derde ongeluk gebeurde bij de beruchte overgang aan de Voslaan.
De raad wil de laatste ontwikkelingen niet in de weg staan met een politiek debat. Spoorbeheerder ProRail mag namelijk grond pachten van boer Stavenga uit Winsum om een tijdelijke noodweg aan te leggen en zo de beruchte overgang te omzeilen.

Verantwoording

'We willen dat het college zich deze maand eerst kan focussen op de oplossing. De politieke verantwoording komt later', vertelt PvdA-fractievoorzitter Jan Willem Nanninga namens de partijen.
Met de wethouder is afgesproken dat hij tijdens een raadsvergadering in januari met een feitenrelaas komt. Maar ook met concrete plannen voor een definitieve oplossing.