Jong FC Groningen maakt misstap tegen ONS

© Jan Kanning/JK Beeld
FC Groningen onder 23 heeft zaterdag op sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 verloren van ONS Sneek. Tien minuten voor tijd maakte Ramos namens de Friezen de winnende treffer.
Voorsprong

Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Alfons Arts op voorsprong. Een strakke voorzet van Absalam werd prima ingekopt door Pier Veldman: 1-0. Hierna nam ONS het initiatief over. Na een half uur spelen hield Groningen-doelman Nick Borgman achtereenvolgens Ramos en Stevens van de gelijkmaker af.
Gelijkmaker
Vlak voor de pauze viel de 1-1 alsnog. Borgman kreeg een schot niet helemaal onder controle, liet de bal even los waarna Achuna er als snelste bij was om de bal in het doel te tikken.

Winnende treffer
Na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar tien minuten voor tijd maakte Ramos na een mooie combinatie de winnende treffer. Jong FC Groningen ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman van Wegen hield in de blessuretijd onder andere een kopbal van invaller Tim Waterink uit zijn doel.

Stand

Jong FC Groningen zakt door deze nederlaag naar de zevende plaats in de derde divisie met 23 punten uit zestien wedstrijden.