Twaalfjarig zwemtalent Janna van Kooten wint Ranomi Cup

De vijfde editie van de Ranomi Cup is zaterdag bij de meisjes gewonnen door Janna van Kooten uit Niekerk.
Zwemvereniging Trivia uit Groningen organiseert het jeugdzwemtoernooi om Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo, die haar talent op jonge leeftijd in het Helperbad ontwikkelde, te eren.
Kromowidjojo was zelf niet aanwezig, omdat ze zich aan het voorbereiden is op het WK kortebaan in Canada.

Motivatievideo van 'Kromo'

Wel werd vooraf een filmpje getoond waarim Kromowidjojo aangaf dat winnen niet het belangrijkste was, maar vooral het beste uit jezelf te halen.
In diverse leeftijdsklasses werd gezwommen op de vrije slag, schoolslag, rugslag en vlinderslag. Op de 100 meter vrije slag werd gestreden om de Ranomi Cup. De 12-jarige Janna van Kooten won met overmacht haar serie en halve finale. In de finale deed ze dat nog een keer dunnetjes over.

Trainingsuren betalen zich uit

Het jeugdige talent zwom in totaal tijdens deze wedstrijd meer dan een seconde van haar persoonlijk record record af. De studente van het Werkmancollege is wekelijks meer dan tien uur met zwemmen bezig en had de afgelopen maanden speciaal voor de Ranomi Cup getraind. Dat Kromowidjojo dan ook haar grote voorbeeld is wekt geen verbazing.
In totaal deden meer dan honderd zwemmers en zwemsters uit het Noorden mee aan de Ranomi Cup. Deelnemers mochten maximaal vijftien jaar oud zijn.