'Hij wuifde ons uit en ik schoot helemaal vol'

Voor de laatste keer stond Theater te Water zondagavond op het podium. Na 33 jaar stopt oprichter en regisseur Just Vink ermee.
Al die jaren verzorgt Theater te Water voorstellingen op het schip de Verwondering in de stad Groningen. Daar komt nu een eind aan. 'Ik word ouder en moet erkennen dat ik minder energie heb. Dat is de reden om ermee te stoppen', zegt oprichter en regisseur, Just Vink.

'Het is echt feest'
'Het is ontzettend leuk om met alle acteurs die de afgelopen 35 jaar hebben meegespeeld nog één keer een voorstelling te maken. Dat is echt feest', zegt Vink.

Commissaris van de Koning, René Paas is ook aanwezig. 'Theater te Water is een instituut geweest in de provincie. Ze hebben theater gebracht naar plekken in de provincie waar geen theater was.'

'Voor de laataste keer uitgezwaaid'
Vink kan zich nog goed herinneren hoe hij voor de laatste keer door Bovensmilde voer: 'We voeren voor de laatste keer langs een fietsbruggetje. Er stond daar een man die bij die brug woont. Hij gaat niet naar het theater, maar hij wist wel dat we voor de 60e keer langs de brug voeren. Hij wuifde ons voor de laatste keer uit. Ik schoot helemaal vol.'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws