Mogelijk informatie van inwoners gemeente De Marne op gestolen laptop

Er staan mogelijk gegevens van inwoners van de gemeente De Marne op een gestolen laptop. Een medewerker van een bedrijf dat werkzaamheden uitvoerde voor de gemeente werd vorige week bestolen.

Op zijn laptop staan waarschijnlijk gegevens van inwoners en bedrijven in gemeenten waarvoor het bedrijf in 2015 heeft gewerkt. De Marne was een van die gemeenten, net als de gemeente Noordenveld. Waar de laptop is gestolen, is niet bekend.
Wethouder Kor Berghuis van De Marne vindt het heel vervelend wat er is gebeurd, maar maakt zich nog geen ernstige zorgen. 'De laptop is waaschijnlijk niet gestolen voor die gegevens. Criminelen kunnen er ook geen financiele informatie bekijken. Wij hebben dit naar buiten gebracht omdat er speciale voor protocollen zijn voor dit soort situaties. Maar ik denk dat het allemaal niiet zo'n vaart zal lopen.'

Gevoelige gegevens

De gegevens die zijn gestolen zijn namen, adressen, geboortedata, burgerservicenummers en bedrijfsinschrijvingen. Met een burgerservicenummer en persoonsgegevens kan iemand bijvoorbeeld ten onrechte toeslagen aanvragen.

Mogelijk meer slachtoffers

De eigenaar van de laptop kan niet garanderen dat alle lijsten zijn gewist. Omdat het bedrijf voor meer gemeenten werkt, zijn mogelijk ook andere gemeenten getroffen.

Gemeente doet aangifte

Er is aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De gemeente De Marne adviseert inwoners die meer informatie willen over de mogelijke gegevensdiefstal contact op te nemen. Dat kan via het nummer: 0595-575500.