MS Pioneer is haven van Gibraltar binnengevaren

Blijdschap en opluchting bij de bemanning van het Groninger vrachtschip MS Pioneer. Dinsdagochtend mocht het eindelijk de haven bij Gibraltar binnenvaren.
Acht weken lang lag het schip voor anker voor de Spaanse kust, nadat de belangrijkste eigenaar van het schip - rederij Flinter - failliet ging. Om die reden was er ook geen geld om een plek in een haven te betalen. De elf opvarenden moesten al die tijd aan boord blijven, terwijl de voedselvoorraden bijna op waren en er ook geen water meer was.

Voorraden aangevuld

Frances Lewis uit Delfzijl, de moeder van twee opvarenden van de MS Pioneer, is opgelucht dat de 'onmenselijke' situatie aan boord voorbij is.
'Ik heb mijn dochter en zoon gesproken. Iedereen is blij. Ze hebben weer groente, brood, beleg, verse melk, er is weer water, iedereen kan weer douchen', aldus Lewis. Ook is een dokter aan boord gegaan om de opvarenden medisch te onderzoeken.

Duo Ship

Maandagavond werd al duidelijk dat een oplossing voor de opvarenden van het schip nabij was. De nieuwe eigenaar van het schip, Duo Ship, zou dinsdag weer in gesprek gaan met de havenautoriteiten over het binnenloodsen van het schip in de haven van Gibraltar.

Lees ook: