Indoor Soccer Centre verwijdert omstreden rubberkorrels

© Google Street View
Het Indoor Soccer Centre in Groningen laat deze week de omstreden rubberkorrels verwijderen van de kunstgrasvelden in het overdekte complex aan de Ulgersmaweg in Groningen.
Het Soccer Centre heeft drie kunstgrasvelden waarin het rubbergranulaat is verwerkt. De laatste weken is er veel te doen om de stof, omdat het kankerverwekkend zou zijn. De eigenaren van het complex willen een nieuw onderzoek van het RIVM niet afwachten.
Vanaf donderdag worden de rubberkorrels in de hal vervangen door het synthetische TPE.

Geen twijfel

'Wij houden er een helder standpunt op na: de gezondheid van onze gebruikers gaat boven alles. Het zou best zo kunnen zijn dat het RIVM-onderzoek positief oordeelt over dit granulaat, maar in de beleving van onze gasten zal er altijd twijfel blijven bestaan. En dat willen wij niet', laat mede eigenaar Eisse-Reint Dallinga weten.
'Wij maken haast met de vervanging, omdat er tijdens de kerstvakantie het jaarlijkse Milk Boarding Voetbaltoernooi houden', zegt Dallinga. Daaraan doen 220 jeugdteams uit Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland mee.

Gezondheidsrisico's

'De clubs en de ouders van deze voetballers moeten de garantie hebben, dat hun kinderen hier zonder enig gezondheidsrisico kunnen spelen.'
De vervangingsoperatie betekent een flinke schadepost voor Indoor Soccer Centre, dat pas een jaar geleden werd geopend. 'Normaal gesproken schrijf je deze kunstgrasvelden in circa tien jaar af. Wij vervangen nu al na één jaar. Het kost ons vele duizenden euro's, maar desondanks twijfelen wij geen moment aan ons besluit. Dit moet gewoon gebeuren!'

Lees ook: