D66 maakt zich zorgen over verdwijnen streektaalfunctionaris

'Toen ik het nieuws las, schrok ik wel even.' D66-Statenlid Geert Kamminga maakt zich zorgen over het verdwijnen van de streektaalfunctionaris.
Vanaf 1 januari houdt deze functie op te bestaan als gevolg van een reorganisatie. Het Bureau voor de Groninger Taal en Cultuur en het Huis van de Groninger Cultuur gaan nauwer samenwerken. De taken van de streektaalfunctionaris worden overgeheveld naar deze nieuwe instantie.

Taal beschermen en promoten

'Wij vinden het jammer dat de functie verdwijnt, omdat we niet weten wat ervoor in de plaats komt. We zijn trots dat Groningen de eerste streektaalfunctionaris had in 1984. Nu moeten we nog maar zien hoe we de Groninger taal na 1 januari beschermen en promoten, zegt Kamminga.
D66 gaat er vragen over stellen aan het College van Gedeputeerde staten. De partij wil onder meer weten wat de consequenties zijn van het opheffen van de functie.

Mit pien int haart

Op dit moment is Ingeborg Nienhuis nog streektaalfunctionaris. Ze is teleurgesteld. 'Dat ik ermee op moet houden is 'mit pien int haart', liet ze eerder op RTV Noord weten.