Groningen moet nog 515 vergunninghouders huisvesten

© Jos Schuurman/FPS
In de provincie Groningen moet flink worden getrokken aan de huisvesting van vergunninghouders. Dit jaar moeten nog 515 voormalige asielzoekers geplaatst worden in een woning.
De gemeenten in Groningen moeten in de tweede helft van 2016 in totaal 1.119 toegelaten asielzoekers een onderdak bieden. Op 1 december waren daarvan nog maar 604 'geplaatst'. Meer dan 500 personen nog niet.

Niet op schema

Uit de cijfers van het COA blijkt dat nog geen kwart van de Nederlandse gemeenten op schema ligt met de huisvesting. Veertig procent van de gemeenten is zelfs nog niet op de helft van de doelstelling. Daaronder vallen veel Groningse gemeenten.
Onder andere in Haren, De Marne, Grootegast, Vlagtwedde en Stadskanaal en Delfzijl moet meer dan de helft van het beoogde aantal asielzoekers nog onderdak krijgen.

Waar moet nog onderdak komen?

Gemeente Groningen neemt het grootste gedeelte van de 515 nog te plaatsen vergunninghouders voor zijn rekening. Het moet nog 87 gezinnen van een onderdak voorzien. Veendam, Stadskanaal, Delfzijl en Oldambt zijn andere uitschieters.