Transfer Henk de Jong is bijna beklonken

© JK Beeld
Henk de Jong is bijna de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. FC Groningen heeft water bij de wijn gedaan en laat de Fries nu voor een kleine vergoedingssom vertrekken. Dat meldt Omroep Gelderland.
De Jong is nu nog accountmanager bij FC Groningen, maar staat te popelen om in Doetinchem aan het werk te gaan. De Graafschap wil de voormalig coach van Cambuur binnenhalen als opvolger van de vorige week ontslagen Jan Vreman.
Algemeen bestuurder Hans Veldhorst van De Graafschap is positief. 'We zijn er met Henk wel uit. En ik verwacht dat we er op korte termijn met FC Groningen ook uit zullen komen.'

Behoorlijke veer gelaten

Die geluiden klinken ook in Groningen. 'We hebben een behoorlijke veer gelaten, want Henk wil heel graag naar De Graafschap', zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen. 'Woensdagmiddag hebben we een nieuw voorstel neergelegd. De bal ligt nu bij De Graafschap. Het zal waarschijnlijk niet zo lang meer duren verwacht ik.'

Impasse voorbij

Aanvankelijk vroeg FC Groningen een afkoopsom die naar verluidt meer dan een ton bedroeg. De Graafschap kan en wilde een dergelijk bedrag niet betalen. Daardoor ontstond een impasse, maar die is nu voorbij. Nu FC Groningen flink is gezakt, is het zeer waarschijnlijk dat de nieuwe hoofdcoach volgende week vrijdag voor het eerst op de bank zit als De Graafschap thuis tegen Almere City speelt.