Enige brievenbus in Oostum is verdwenen

PostNL heeft de enige brievenbus van Oostum weggehaald. Voor de minder dan 25 inwoners is de dichtstbijzijnde brievenbus nu drie kilometer verderop, in Garnwerd.
Steeds minder post
De brievenbus in Oostum is niet de enige brievenbus die is verdwenen. In totaal zal het aantal brievenbussen in de provincie Groningen de komende tijd afnemen van 815 naar 464. Volgens PostNL wordt door de komst van email en social media steeds minder brievenpost verstuurd, waardoor minder brievenbussen nodig zijn.

'Een lelijk kreng'
De brievenbus in Oostum zat vast aan het huis van Niels Smit Duyzentkunst. Hij is niet heel rouwig om het verdwijnen van de brievenbus. 'Ik vond het een lelijk kreng, maar ik vind het ook wel jammer dat hij weg is. We hadden één ding dichtbij in Oostum en dat was de brievenbus.'

37 minuten lopen
Volgens Smit Duyzentkunst werd de brievenbus wel degelijk gebruikt. 'Vooral door inwoners van Oostum. Zij moeten nu naar Garnwerd om een brief te posten.' Dat is 6 minuten met de auto en 37 minuten lopen, aldus Google Maps.

401 andere brievenbussen
De brievenbus verdween niet zomaar. 'Op een dag zat er een sticker op dat hij binnenkort verwijderd werd', vertelt Smit Duyzentkunst. Ook de 401 andere te verwijderen brievenbussen kregen zo'n vermelding.

Klachten
Als buurtbewoners vinden dat de brievenbus toch moet blijven staan, kunnen ze bezwaar maken bij PostNL. 'Als mensen bijvoorbeeld aangeven de brievenbus vaak te gebruiken of als er veel ouderen in de buurt wonen die ver moeten lopen, kunnen we overwegen hem toch te laten staan', aldus Tahira Limon van PostNL, 'maar over de brievenbus van Oostum hebben we voor mij zover bekend geen klachten gehad.'

Lees ook:
- Blijft de brievenbus bij jou om de hoek bestaan?
- Lopend Vuur: Ik stuur nooit meer een brief of kaart
Meer over dit onderwerp:
Oostum
Deel dit artikel:

Recent nieuws